Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
6 maja 2011
Indyk w serowej skórce
1 udziec indyczy
na ciasto
1 jajko
pół łyżeczki ziół prowansalskich
pół łyżeczki papryki
sól
pieprz
4-5 łyżek mleka
mąka ok 4 łyżki
70 g sera białego
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
Udziec oczyścić i oddzielić od kości. Cienkim nożem do filetowania pociąć mięso na cienkie filety.
Z jajka mleka i mąki sporządzić ciasto, dodać roztarty ser i przyprawy i trochę szczypiorku, ciasto powinno być dość gęste o konstystencji śmietany.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, filety maczać w cieście z obu stron i smażyć na wolnym ogniu po ok 5-6 min z każdej strony.
Podawać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i z sałatą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.