pół szkl mąki gryczanej
1 szkl mąki pszennej
jajko
2 szkl mleka
2-3 łyżki oleju
szczypta soli
nadzienie
450 g szpinaku
100 g sera feta lub białego
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 jajko
1 łyżka tłuszczu
garść szczypiorku
Ze składników powyżej przygotować ciasto o konsystencji takiej jak na zwykłe naleśniki. Usmażyć.
Szpinak rozmrozić lub jeśli świeży, oczyścić i spażyć po czym posiekać. Na patelni przyrumienić posiekany czosnek, dodać szpinak i dusić do odparowania. Doprawić do smaku. przestudzić i dodać pokruszony ser oraz jajko i wymieszać.
Smarować naleśniki , składać w dowolny sposób i przypiekać na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.