Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

4 maja 2011

Wieprzowina w chrzanie




500 gr mięsa (karkówka)
2 łyżki chrzanu
1,5 szkl bulionu
2 łodygi selera naciowego
przyprawa do wieprzowiny
szczypta gałki muszkatołowej
kilka ziaren jałowca
3 ząbki czosnku
1 łyżka suszonej jarzynki
2 pomidory
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
pół szkl mleka
1 łyżka mąki
szczypiorek

Mięso pokroić na plastry, tłuszcz rozgrzać, położyć plastry i przyrumienić z obu stron, dodać pokrojony czosnek, chrzan i przyprawy, podlać bulionem, przykryć i dusić ok pół godziny, dodać seler i pomidory obrane ze skórki. Dusić dalej ok 15 min. Na koniec podprawić mąką rozrobioną w mleku i dodać dużo szczypiorku. Podawać z kaszą gryczaną na sypko i warzywami z wody. lub sałatką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...