ciasto;
1 jajko
1,5 szkl mleka
łyżeczka cukru
szczypta soli
0,5 szkl wody
mąka
Nadzienie
400 gr wieprzowiny (łopatka)
1 puszka czerwonej fasoli
2 pomidory
100 ml wina czerwonego
1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryczki
szczypta pieprzu cayenne
pół łyżeczki przyprawy meksykańskiej
1 cebula
2 ząbki czosnku
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz grubo mielony
Sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć na złoty kolor.
Mięso pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać mięso i lekko przyrumienić, podlać winem, dodać przyprawy i przykryć. Dusić ok 20 min. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, fasolę i czosnek pokrojony w plasterki. Doprawić solą i pieprzem, odparować.
Naleśniki nadziewać gorącym gulaszem. podać z pikantnym sosem meksykańskim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.