Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

6 lipca 2011

Naleśniki mexico









ciasto;
1 jajko
1,5 szkl mleka
łyżeczka cukru
szczypta soli
0,5 szkl wody
mąka

Nadzienie
400 gr wieprzowiny (łopatka)
1 puszka czerwonej fasoli
2 pomidory
100 ml wina czerwonego
1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryczki
szczypta pieprzu cayenne
pół łyżeczki przyprawy meksykańskiej
1 cebula
2 ząbki czosnku
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz grubo mielony



Sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć na złoty kolor.



Mięso pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać mięso i lekko przyrumienić, podlać winem, dodać przyprawy i przykryć. Dusić ok 20 min. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, fasolę i czosnek pokrojony w plasterki. Doprawić solą i pieprzem, odparować.
Naleśniki nadziewać gorącym gulaszem. podać z pikantnym sosem meksykańskim.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...