3 szkl mąki
1 szkl cukru
4 żółtka
3 łyżki śmietany
1 margaryna Kasia
aromat rumowy
nadzienie
3 serki homogenizowane waniliowe
1 szkl czarnych porzeczek
1 szkl białych porzeczek1 szkl cukru
4 żółtka
3 łyżki śmietany
1 margaryna Kasia
aromat rumowy
nadzienie
3 serki homogenizowane waniliowe
1 szkl czarnych porzeczek
1 szkl jagód
gruby lub ciemny cukier
Składniki wymieszać i zagnieść. Wałkować cienko i wykrawać szklanką kółeczka, wylepić foremki na tarteletki i babeczki.
Na dno każdej babeczki i tartaletki położyć łyżeczkę serka homogenizowanego. Do tartaletek przeznaczyć jagody , a babeczki po połowie z porzeczkami. Posypać owocami i po łyżeczce cukru. Piec w temp 200 st ok 20-30 min. do zrumienienia brzegów. Wyjąć, lekko przestudzić i delikatnie wyjąć ciasteczka z foremek. Posypać świeżymi owocami każde takimi samymi jakimi było nadziane wcześniej, babeczki udekorować porzeczkami z gałązką.
Przepis opublikowany w
Przepis świetny ! Nie jestem zawodowym kucharzem , dlatego cieszę się że można w prosty sposób wyczarować takie słodkości ;) musiałam jedynie dodać trochę więcej mąki niż jest to wymagane, ale polecam i smacznego !
OdpowiedzUsuń