Ryby z tymiankiem i żurawiną






2-3 średnie ryby z głową
garśc żurawiny
tymianek
majeranek
sól
pieprz
pół łyżeczki gorczycy
kilka łyżek oliwy
3 łyżki soku z cytryny









Ryby wymoczyć i oczyścić. Posypać tymiankiem, majerankiem, solą i pieprzem, polać oliwą i sokiem z cytryny, posypać żurawiną i gorczycą.
Odstawić na 12 godzin do lodówki. w międzyczasie obrócić kilka razy.
Wstawić do piekarnika na ok 30-40 minut.
Upieczone ryby podawać na zimno lub ciepło.



















































Przepis opublikowany w



Komentarze

  1. WOW :) w sobotę jedziemy na ryby :) i bez pstrągów nie wracamy :) zainspirował mnie ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.