600 g karkówki
musztarda
pół czerwonej papryki
pół żółtej papryki
3 ząbki czosnku
1 cebula
200 g ugotowanej fasoli Jaś
zioła prowansalskie
majeranek
sól
pieprz
1 łyżka oliwy
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na cienkie plastry, w razie potrzeby trochę rozklepać. Posmarować każdy musztardą, zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Posypać ziołami prowansalskimi i majerankiem. Skropić delikatnie oliwą.
Włożyć roladki do naczynia frytownicy ActiFry i uruchomić na 15 min. Cebulę pokroić w pół talarki, paprykę w kostkę i dodać po upływie 15 minut. Dodać oliwę i uruchomić na 10 min. W ostatniej fazie dodać fasolę lekko przemieszać z wytworzonym sosem by nie wysychała i uruchomić jeszcze na 10 min.
Gotowe danie podawać z kaszką kus kus i surówką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.