Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 grudnia 2011

Udziec indyczy z kaparami i grzybkami z szynkowaru



1 udziec indyczy ok 1 kg
garść suszonych grzybów
1 łyżka kaparów
przyprawa do indyka PRYMAT
sól, pieprz


Udziec oczyścić wyciąć kość od środka lekko ponacinać mięśnie. posypać grubo przyprawą odrobiną soli i pieprzu, posypać pokruszonymi grzybkami i kaparami.
Zrolować udziec skórką do wierzchu, włożyć do woreczka i wcisnąć do szynkowaru. Wstawić do lodówki na 12 godzin. W wysokim garnku przygotować wodę tyle by góra szynkowaru nie była zanurzona. Wstawić szynkowar i nastawić na ogień. Temperatura parzenia nie może przekroczyć 95 st. Ustawić ogień tak by od dna odrywały się pojedyncze bąbelki powietrza i tak utrzymać półtorej godziny. Po tym czasie wyjąć szynkowar i wstawić do zimnej wody. Kiedy wystygnie wstawić do lodówki. Po dokładnym schłodzeniu wyjąć ostrożnie i zdjąć woreczek. Kroić na plastry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...