600 g wieprzowiny (od szynki)
50 g imbiru
2 ząbki czosnku
1 łyżka sosu sojowego grzybowego
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka cukru
sól
pieprz
szczypta bazylii
szczypta ziół prowansalskich
szczypta kolendry
1 łyżka oleju
3-4 ziemniaki.
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę o boku ok 3 m. Włożyć do miseczki, dodać wszystkie przyprawy posiekany czosnek i imbir pokrojony w paseczki, wymieszać skropić oliwą i odstawić na kilka godzin. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę tak samo sporą jak mięso wypłukać i osuszyć.
Do naczynia Frytownicy ActiFry włożyć wszystkie produkty, dodać łyżkę oleju i uruchomić minutnik na 35 min.
W tym czasie możemy przygotować surówkę z kapusty pekińskiej, jabłka cebuli i papryki.. dodać odrobię cukru i majonez.
Gotowe danie podajemy z surówką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.