600-700 g żeberek
1 bakłażan
1 łyżeczka papryki
szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
szczypta tymianku
pół łyżeczki czosnku granulowanego
szczypta ziela angielskiego mielonego
1 łyżka oliwy
100 ml wina białego
Wymieszać wszystkie suche przyprawy i posypać nimi mięso, Polać oliwą i winem. Odstawić na całą noc do lodówki. Bakłażan pokroić w plastry i posolić. Po ok 1 godzinie wypłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso z marynatą przełożyć do naczynia frytownicy ActiFry i uruchomić minutnik na 35 min. W międzyczasie przygotować dowolną surówkę. Kiedy minutnik wskaże 15 min do ukończenia procesu pieczenia, dodać bakłażan. Upieczone żeberka podawać z kaszą gryczaną, frytkami, lub ryżem.
1 łyżeczka papryki
szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
szczypta tymianku
pół łyżeczki czosnku granulowanego
szczypta ziela angielskiego mielonego
1 łyżka oliwy
100 ml wina białego
Wymieszać wszystkie suche przyprawy i posypać nimi mięso, Polać oliwą i winem. Odstawić na całą noc do lodówki. Bakłażan pokroić w plastry i posolić. Po ok 1 godzinie wypłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso z marynatą przełożyć do naczynia frytownicy ActiFry i uruchomić minutnik na 35 min. W międzyczasie przygotować dowolną surówkę. Kiedy minutnik wskaże 15 min do ukończenia procesu pieczenia, dodać bakłażan. Upieczone żeberka podawać z kaszą gryczaną, frytkami, lub ryżem.
ależ pyszności....aż głodna się zrobiłam
OdpowiedzUsuń