Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

3 grudnia 2011

Żeberka w korzennej marynacie z bakłażanem




600-700 g żeberek
1 bakłażan
1 łyżeczka papryki
szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu
szczypta tymianku
pół łyżeczki czosnku granulowanego
szczypta ziela angielskiego mielonego
1 łyżka oliwy
100 ml wina białego







Wymieszać wszystkie suche przyprawy i posypać nimi mięso, Polać oliwą i winem. Odstawić na całą noc do lodówki. Bakłażan pokroić w plastry i posolić. Po ok 1 godzinie wypłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso z marynatą przełożyć do naczynia frytownicy ActiFry i uruchomić minutnik na 35 min. W międzyczasie przygotować dowolną surówkę. Kiedy minutnik wskaże 15 min do ukończenia procesu pieczenia, dodać bakłażan. Upieczone żeberka podawać z kaszą gryczaną, frytkami, lub ryżem.

1 komentarz:

  1. ależ pyszności....aż głodna się zrobiłam

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...