Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 stycznia 2012

Domowy serek topiony z kminkiem



ser biały ok 250 g
szczypta soli
szczypta kminku
przyprawa ziołowa np. do sałatek
1 żółtko
1 łyżka masła

Ser rozkruszyć, posolić i odstawić w ciepłym miejscu na ok 3 dni aż lekko zjełczeje i jest ciągliwy.
Niestety brzydko pachnie ale efekt końcowy wszystko rewanżuje.
Na patelnie wkładamy ser i masło dodać kminek i przyprawę. Smażyć aż masa odparuje i stanie się gęsta. Zdjąć z ognia, dodać żółtko i energicznie wymieszać. Przełożyć do naczynia i wystudzić.

1 komentarz:

  1. o kurde jeszcze chyba mało wiem ,bo nawet nie przyszło mi do głowy ,że taki smakołyk można w domu zrobić :) wygląda zachęcająco i w sumie prosty w obróbce:)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...