Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 kwietnia 2012

Domowa szynka nadziewana chrzanem z jajkiem i szczypiorkiem






























Przepis z Warsztatów kulinarnych z "Polska Gotuje" i Kamisem.

400 g domowej wędzonej szynki
6 jaj
6 łyżek tartego chrzanu
szczypiorek (garść)
sól morska w młynku KAMIS
pieprz czarny KAMIS
Jaja ugotować na twardo, obrać zmiksować razem z chrzanem, szczypiorkiem i doprawić do smaku. Szynkę pokroić na cienkie plastry, zwijać w rożki, napełniać masą z chrzanu. Można podawać lekko żelowane galaretą. Podawać z roszponką lub sałatą i rzodkiewką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...