10 jajek
2 łyżki śmietany gęstej
1 łyżeczka majonezu
1 łyżka siekanego szczypiorku
szczypta soli
szczypta pieprzu
pół łyżeczki papryczki słodkiej
tarta bułka do panierowania
olej do smażenia
Jajka gotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Do żółtek dodać śmietanę , majonez i przyprawić do smaku.
Nakładać łyżeczką nadzienie do każdego białka lekko uciskając, panierować nadziewaną stronę i smażyć na złoty kolor. Podać na sałatach z rzodkiewką, rzeżuchą. Doskonałym dodatkiem będzie sos słodko kwaśny.
Pyszna przystawka na piknik, grilla i przyjęcie.
Uwielbiamy takie jajeczka! Pyszności!
OdpowiedzUsuńCudowne;) Piękne zdjęcia:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne!!!
OdpowiedzUsuń