Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

12 sierpnia 2012

Ogórki kanapkowe z ziołami i miodem


ogórki ok 3 kg
2 l wody
0,5 l octu
4 łyżki soli
3 łyzki cukru
3 łyżki miodu

zioła do słoików
gorczyca biała
kolendra
ziele angielskie
suszona papryczka chili
czosnek
świeża bazylia
świeże oregano
natka pietruszki

Ogórki pokroić na plastry ukośne. Do każdego słoika wrzucić zioła i przyprawy, po szczypcie , jednym listku laurowym, 2-3 ziela, gałązki bazylii, oregano i natki, po jednym ząbku czosnku.
Ułożyć ogórki.
Zalewę z octem cukrem i modem zagotować i zalać ogórki, zamknąć i pasteryzować ok 20 min.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam ogórki ze słoiczków, aczkolwiek z tym przepisem spotykam się po raz pierwszy. Dodaję blog do obserwowanych i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich jeszcze nie jadłam. Będę musiała spróbować.
    Zapraszam również do mnie na:
    http://cudaicudenka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...