500 g schabu
papryczka peperoni
4 paseczki żółtego sera
4 paseczki masła
1 konserwowy ogórek
przyprawa do mięs
do panierowania;
1 łyżka siekanych orzeszków ziemnych
1 łyżeczka sezamu
2 łyżki bułki tartej
szczypta soli
szczypta pieprzu
1 jajko
Schab pokroić na 4 grube plastry i rozbić młotkiem. Posypać przyprawą. Na każdy plaster położyć paseczek sera, paseczek masła, paseczek peperoni, i 1/4 ogórka konserwowego. Zwinąć w rulon i spiąć szpikulcem lub wykałaczkami.
Bułkę tartą wymieszać z sezamem , orzechami , solą i pieprzem.
W drugim naczyniu wybić jajko i rozmącić widelcem.
Panierować w jajku i panierce, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami oraz dowolną surówką.
Ale cudnie wyglądają ;D
OdpowiedzUsuńwyglada super! musze zaserwowac mojemu chlopakowi :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do nas ;)
Wyglądają fenomenalnie :) Pozdrawiam!:D
OdpowiedzUsuń