Miętus z pieczarkami w liściu kapusty |
3 pieczarki
1 mała cebulka
szczypta imbiru
Miętus z pieczarkami w liściu kapusty |
szczypta oregano
szczypta majeranku
szczypta słodkiej papryki
sól
pieprz
6 liści kapusty pekińskiej
tłuszcz do smażenia
1/3 szkl bulionu
świeży tymianek
natka pietruszki
Filety pokroić w kostkę niezbyt drobną. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę, podsmażyć lekko i dodać rybę. Posypać przyprawami, świeżym tymiankiem i imbirem , smażyć ok 5 min. Zdjąć z ognia.
Liście kapusty sparzyć wrzątkiem, ułożyć w dwa wachlarze, nałożyć nadzienie i zawinąć ostrożnie. W małym garnuszku nastawić bulion i ułożyć delikatnie rybę zawiniętą w liście.
Dusić ok 10 min. Podawać od razu, na gorąco z pieczywem . Polać chińskim słodkim sosem.
Jakoś nie przepadam za rybą, ale wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuń