Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 listopada 2012

Miętus z pieczarkami w liściu kapusty




Miętus z pieczarkami w liściu kapusty
2 filety miętusa
3 pieczarki
1 mała cebulka
szczypta imbiru
Miętus z pieczarkami w liściu kapusty
łyżeczka posiekanego imbiru z korzenia
szczypta oregano
szczypta majeranku
szczypta słodkiej papryki
sól
pieprz
6 liści kapusty pekińskiej
tłuszcz do smażenia
1/3 szkl bulionu
świeży tymianek
natka pietruszki


Filety pokroić w kostkę niezbyt drobną. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę, podsmażyć lekko i dodać rybę. Posypać przyprawami, świeżym tymiankiem i imbirem , smażyć ok 5 min. Zdjąć z ognia.
Liście kapusty sparzyć wrzątkiem, ułożyć w dwa wachlarze, nałożyć nadzienie i zawinąć ostrożnie. W małym  garnuszku nastawić bulion i ułożyć delikatnie rybę zawiniętą w liście.

Dusić ok 10 min. Podawać od razu, na gorąco z pieczywem . Polać chińskim słodkim sosem.

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...