Eklerki |
3 szkl mąki
1 kostka margaryny
5 jajek
bita śmietanka "Śnieżka"
polewa czekoladowa
Wodę podgrzać z margaryną, dodać mąkę i ciągle mieszając zaparzyć ciasto aż będzie gęste, uważać by się nie przypaliło. Zdjąć z ognia, i przestudzić dodać kolejno po jednym jajku i wymieszać przy pomocy miksera.
Przełożyć do tuby cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki i nakładać na papierze długie eklery przez całą długość blaszki. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st aż do uzyskanie ładnego brązowego koloru.
Eklerki |
Rozpuścić polewę i pędzelkiem pomalować wszystkie eklerki.
Eklerki |
Ale pyszne!
OdpowiedzUsuńOjej, jakie piękne! Nie mogę oczu oderwać!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Jutro spróbuję! Wyglądają cudnie 😊
OdpowiedzUsuń