Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

2 grudnia 2012

Eklerki

Eklerki 
3 szkl wody
3 szkl mąki
1 kostka margaryny
5 jajek

bita śmietanka "Śnieżka"
polewa czekoladowa

Wodę podgrzać z margaryną, dodać mąkę i ciągle mieszając zaparzyć ciasto aż będzie gęste, uważać by się nie przypaliło. Zdjąć z ognia, i przestudzić dodać kolejno po jednym jajku i wymieszać przy pomocy miksera.

Przełożyć do tuby cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki i nakładać na papierze długie eklery przez całą długość blaszki. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st aż do uzyskanie ładnego brązowego koloru.

Eklerki 
Wystudzone eklery przekroić na 10-12 cm kawałki, i jednym bokiem wzdłuż. Ubić śmietankę i również przy pomocy tuby nadziać eklerki śmietaną.





Rozpuścić polewę i pędzelkiem pomalować wszystkie eklerki.



Eklerki 


3 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...