Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 stycznia 2013

Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree

Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree 
1 kg ugotowanych ziemniaków
2 żółtka
4 łyżki śmietany
2 łyżki masła
sól
pieprz

Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree 
Ziemniaki włożyć do misy robota (można rozdzielić na dwa razy) dodać wszystkie składniki i wszystko dobrze wymieszać na wysokich obrotach, Przełożyć do tuby cukierniczej z dużą tylką i wyciskać spore   dekoracyjne kopczyki na papier do pieczenia. Piec w temp 200 st ok 20 min.. na koniec można podpiec górę przestawiając piekarnik na górną spiralę.


Ja podałam ziemniaczki z pieczonymi skrzydełkami na ostro i surówką. 








Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...