Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

1 stycznia 2013

Kiełbaski w cieście francuskim

Kiełbaski w cieście francuskim
10 szt białej cienkiej kiełbaski
ciasto francuskie
1 jajko
Kiełbaski w cieście francuskim
sezam do posypania

Kiełbaski obrać ze skórki, ciasto pokroić w paseczki, posmarować rozmąconym jajkiem i zawinąć kiełbaski.
Ułożyć w formie do pieczenia na papierze. Posmarować po wierzchu  jajkiem, posypać odrobiną sezamu i upiec w temp 220 st na złoty kolor.

Podawać z sałatką lub sosami czy
dipami.


1 komentarz:

  1. Smaczne:)ja często robię takie ale z ciasta francuskiego linessa z Lidla,to niezastąpiona przekąska.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...