Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

9 lutego 2013

Naleśniki a'la cannelloni

Naleśniki a'la cannelloni



Naleśniki a'la cannelloni
6 naleśników (z przepisu podstawowego)
500 g mięsa mielonego
1 jajko
1/4 łyżeczki cynamonu
szczypta kolendry młotkowanej z pieprzem
łyżeczka suszonego oregano
szczypta majeranku
pół cebuli
sól
1 ząbek czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pół puszki groszku

na sos;
Naleśniki a'la cannelloni
3 łyżki koncentratu
szczypta oregano
szczypta bazylii
sól
pieprz
2 łyżeczki mąki kukurydzianej

100 g sera żółtego









Mięso wymieszać z przyprawami, drobno posiekaną cebulą i groszkiem, naleśniki rozłożyć na blacie wyłożyć nadzienie po równo na każdy. lekko rozklepać, dwa przeciwległe brzegi zawinąć po ok 2 cm do środka po czym zwinąć całość w rulon. Układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.


Naleśniki a'la cannelloni

Koncentrat pomidorowy rozrobić z wodą, mąką kukurydzianą i przyprawami, zalać ułożone ciasno naleśniki i posypać żółtym serem. Po wierzchu posypać oregano. Piec ok 45 min w temp 200 st.

Przed podaniem polałam sosem pikantno słodkim.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...