2 serca wieprzowe ok 800 g
2 marchewki
1 cebula
2 ząbki czosnku
listki laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz
1 łyżka koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki papryki słodkiej
pół papryczki chili
200 ml śmietany
2 łyżki mąki
natka pietruszki
koperek
ziemniaki tłuczone
Serca umyć włożyć do garnka, zalać wodą, dodać marchewki w całości, cebulę, listek laurowy, ziele angielskie, czosnek i ugotować, Na początku gotowania zebrać pianę. Wyjąć serca i marchewkę, cebulę i czosnek rozgnieść w bulionie.
Serca pokroić w paseczki, marchewkę w słupki, dodać do bulionu, dodać również papryczkę i przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotować ok 20 min. Śmietanę rozmieszać z mąką dodać do potrawki i energicznie wymieszać. Zagotować. doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na płytkim talerzu z kulkami tłuczonych ziemniaków, obficie posypane natką pietruszki i koperkiem.
Potrawka z serc wieprzowych |
1 cebula
2 ząbki czosnku
listki laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz
1 łyżka koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki papryki słodkiej
pół papryczki chili
200 ml śmietany
2 łyżki mąki
natka pietruszki
koperek
ziemniaki tłuczone
Potrawka z serc wieprzowych |
Serca pokroić w paseczki, marchewkę w słupki, dodać do bulionu, dodać również papryczkę i przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotować ok 20 min. Śmietanę rozmieszać z mąką dodać do potrawki i energicznie wymieszać. Zagotować. doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na płytkim talerzu z kulkami tłuczonych ziemniaków, obficie posypane natką pietruszki i koperkiem.
Potrawka z serc wieprzowych |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.