Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 kwietnia 2013

Szarlotka z kruszonką

szarlotka z kruszonką
4 szkl mąki
pół kostki margaryny
pół kostki smalcu
pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół szkl cukru
cukier waniliowy
3 żółtka

5 jabłek
1 kisiel cytrynowy
5 łyżek cukru ciemnego
cynamon

Z 3 szkl mąki i reszty składników zagnieść ciasto, rozdzielić na pół, Jedną połowę rozwałkować i cienko wyłożyć formę ok 20x30 cm i podpiec w temp ok 200 st na złoty kolor, ok 15 min, resztę ciasta w wymieszać z pozostałą szklanką mąki i rozkruszyć dodając ok pół łyżeczki cynamonu.
Jabłka obrać pokroić w kostkę i wymieszać z cukrem i kisielem.
Na podpieczone ciasto równomiernie rozłożyć jabłka i przykryć kruszonką. Piec ok 35 min w temp 200 st

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...