Bardzo często używam win w mojej kuchni, dodaję je do marynat, duszenia mięs i sosów a także jako dodatek do obiadu.
Do ryby dziś podałam wino białe Francuskie Celebro
Wina Celebro smakują znakomicie w potrawie jak również podane do obiadu dla pobudzenia kubków smakowych.
2 flądry
sok z cytryny
oliwa
sól
pieprz
mąka do panierowania
olej do smażenia
Rybę umyć oczyścić w środku i skropić sokiem z cytryny oraz oliwą. Odstawić.
W tym czasie ugotować ziemniaki do obiadu i przygotować surówkę.
ja zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidorków cocktailowych, cebuli i winogron słodkich drobnych i kilku oliwek, pokroić na plasterki, posypać przyprawą do sałatek, skropić sokiem z cytryny i odstawić.
Rybę panierować w mące i usmażyć na wolnym ogniu.
Ziemniaczki pokroić i przysmazyć na złoty kolor, surówkę doprawić oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.