Z wielką przyjemnością podjęłam się testować wina Celebro.
Bardzo często Używam win w mojej kuchni, dodaję je do marynat, duszenia mięs i sosów a także jako dodatek do obiadu.
Indyk przygotowany jako dodatek do makaronu z winem białym Francuskim Celebro
Do duszenia mięsa wino białe Francuskie Celebro oraz dla wzmocnienia smaku lampka wina do obiadu.
https://www.facebook.com/KlubCelebro
300 g udźca z indyka
pół cebuli
kawałek fenkułu ok 100 g
sól
pieprz
1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
szczypta suszonej papryczki chili
pół szkl wina białego Celebro
makaron kolorowy
Mięso pokroić w kostkę, skropić oliwą, posypać przyprawami i odstawić.
Na patelni rozgrzać łyzkę tłuszczu, włozyć mięso i przyrumienić, dodać pokrojoną cebulę i fenkuł.
Smażyć chwilę po czym podlać winem i dusić, w międzyczasie można jeszcze podlać winem lub odrobiną wody.
Ugotować makaron, odcedzić i przepłukać, dodać do duszonego mięsa z fenkułem i wymieszać.
Do obiadu podać lampkę wina białego Celebro
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.