Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 sierpnia 2013

Indyk z fenkułem w winie z makaronem


Z wielką przyjemnością podjęłam się testować wina Celebro.
Bardzo często Używam win w mojej kuchni, dodaję je do marynat, duszenia mięs i sosów a także jako dodatek do obiadu.


Indyk przygotowany jako dodatek do makaronu z winem białym  Francuskim Celebro

Do duszenia mięsa wino białe Francuskie Celebro oraz dla wzmocnienia smaku lampka wina do obiadu.



https://www.facebook.com/KlubCelebro







300 g udźca z indyka
pół cebuli
kawałek fenkułu ok 100 g
sól
pieprz
1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
szczypta suszonej papryczki chili
pół szkl wina białego Celebro
makaron kolorowy

Mięso pokroić w kostkę, skropić oliwą, posypać przyprawami i odstawić.
Na patelni rozgrzać łyzkę tłuszczu, włozyć mięso i przyrumienić, dodać pokrojoną cebulę i fenkuł.
Smażyć chwilę po czym podlać winem i dusić, w międzyczasie można jeszcze podlać winem lub odrobiną wody.
Ugotować makaron, odcedzić i przepłukać, dodać do duszonego mięsa z fenkułem i wymieszać.

Do obiadu podać lampkę wina białego Celebro


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...