Z wielką przyjemnością przyjęłam propozycję testowania win Celebro.
Bardzo często używam win w mojej kuchni, dodaję je do marynat, duszenia mięs i sosów a także jako dodatek do obiadu.
Dziś dodałam wino Argentina Celebro do duszenia ozorków wieprzowych.
Nadały im idealny kolor, smak i soczystość.
Nadały im idealny kolor, smak i soczystość.
Wina Celebro smakują znakomicie w potrawie jak również podane do obiadu dla pobudzenia kubków smakowych.
na 2 osoby
2 ozorki
1 cebula
2 zabki czosnku
ziele angielskie
listek laurowy
sól
pieprz
papryczka chili suszona
1 łyżeczka mąki
1 lampka wina czerwonego Argentina Celebro
Ozorki umyć, oczyścić, włożyć na minutę do wrzątku, wyjąć i pod bierzącą zimną wodą schłodzić po czym obrać ze skórki i usunąś ślinianki.
Włozyć do garnka, zalać wodą, dodać cebulę, ziele i listek laurowy, gotować ozorki do miękkości.
Wyjąć, wystudzić i pokroić na plastry. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju i dodać posiekany czosnek a następnie pokrojone ozorki i podlać winem czerwonym Argentina Celebro , dodać też trochę wywaru z gotowania ozorków. Doprawić solą i pieprzem oraz suszoną papryczką chili. Dusić pod przykryciem ok 15-20 min. nastepnie odparować nadmiar i dodać łyżeczkę mąki do zagęszczenia sosu , energicznie mieszając.
Ozorki podałam z kaszką kus kus i surówką z kapusty pekińskiej z dodatkiem cebuli i pomidorkow cocktailowych, doprawilam ziołami i oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.