Z wielką przyjemnością podjęłam się testować wina Celebro.
Bardzo często Używam win w mojej kuchni, dodaję je do marynat, duszenia mięs i sosów a także jako dodatek do obiadu.
Wieprzowina duszona najlepiej smakuje z winem Celebro Itali.
Do duszenia mięsa i karmelizowania buraczków użyłam Celebro Italy oraz dla wzmocnienia tegoż smaku lampka wina do obiadu.
łyżeczka czerwonego pieprzu

szczypta majeranku
3 ząbki czosnku
100 ml wina czerwonego Włoskiego Celebro
3 łyżki oliwy
3 buraczki
3 łyżki cukru brązowego
3-4 łyżki wina czerwonego

W tym czasie ugotować buraczki, wystudzić i obrać.

Buraczki pokroić w plastry lub ozdobnie, Na patelnię wlać wino i wsypać cukier, zagotować i włozyć buraczki, obracać w szybko wytwarzającym się karmelu. Zaraz zdejmować na talerz.
Mięso podawać z ziemniaczkami polanymi sosem i buraczkami
Do potrawy podajemy czerwone wino Włoskie Celebro
Boski ten obiad !!!! jeszcze z winkiem mm pycha i piekne zdjęcia zrobiłaś :)
OdpowiedzUsuń