Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

15 września 2013

Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim


1 op ciasta francuskiego
3 serki homogenizowane waniliowe
3 żółtka
maliny 300 g
cukier puder 
6 kokilek 

Serek homogenizowany utrzeć z żółtkami.
Ciasto francuskie przeciąć na 6 kwadratów, Wyłożyć ciastem kokilki, wykładając brzegi na zewnątrz. 
Krem waniliowy wlać do środka deserków, do środka włożyć po kilka malin. Brzegi ciasta delikatnie posmarować białkiem.
Piec przez 15-17 min w temp 200 st z termoobiegiem.
Podawać na ciepło, posypane kopiasto świeżymi malinami i cukrem pudrem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...