3 plastry schabu
80 g orzechów mieszanych, laskowe włoskie
80 g suszonych śliwek
2 jajka
3 łyżki tartej bułki
1 łyżeczka miodu
sól
pieprz
bułka tarta do panierowania,
tłuszcz do smażenia
Plastry schabu rozbić młotkiem do mięsa na równe duże płaty.
Orzechy i śliwki drobno posiekać, dodać 3 łyżki bułki tarte, miód, sól i
pieprz do smaku oraz jajko i wymieszać. Nadzienie rozdzielić na 3 równe
części, rozsmarować na schabie
i zwinąć ciasno, nie spinać. Panierować w
jajku i bułce. Usmażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron, pozostawić pod
przykryciem na malutkim ogniu na 10 min. Można też wstawić na 10-15 min do
piekarnika.
Podawać z pieczonymi ziemniakami, lub frytkami i surówką z pora i marchewki
doprawioną śmietaną .
Nagrodzony pysznym winkiem
I publikacją na stronie
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.