Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 listopada 2013

Roladki rybne z kaparami i marchewką


ryby (mintaj) 500 g
1 bułeczka kajzerka
1 ugotowana marchewka
pół cebuli
1 jajko
łyżka kaparów
sól
pieprz
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta suszonej chili
2 łyżki bułki tartej
bułka tarta do panierowania
olej do formy

Ryby zmielić razem z cebulą i bułeczką, dodać jajko, kapary, tartą bułkę i przyprawy do smaku, wymieszać masę rybną, podzielić na pół , do jednej dodać startą marchewkę i wymieszać. Obie masy podzielić na 3 części. (trzy porcje).
Na foli spożywczej uformować z masy rybnej bez marchewki prostokąt ok 18x9 cm na nim rozłożyć masę z marchewką i zwinąć przy pomocy folii w roladkę i opanierować i delikatnie ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Tak samo zrobić z pozostałymi.
Roladki piec 20 min w temp 180 st z termoobiegiem.
Podać z ryżem i surówką z pora i marchewki.






3 komentarze:

  1. Mega apetyczne i jakie równiutkie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzieki :) gdybym je zrobiła na patelni to bym jednak zchrzaniła .. takie są super :)

      Usuń
    2. masz racje i pewnie by się rozwalały na patelni a tak to piękne wyszły :)

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...