Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

25 grudnia 2013

Migdałowe talarki w czekoladzie


3 szkl mąki
1 szkl cukru pudru
4 żółtka
1 margaryna 250 g
szczypta proszku do pieczenia
aromat migdałowy
100 g migdałów mielonych

1 białko
1 tabliczka czekolady


Z podanych składników zagnieść ciasto (zostawić łyżkę migdałów)  ciasto rozwałkować na cienki prostokąt, posmarować białkiem i posypać delikatnie migdałami i zwinąć w ciasny rulon. Włożyć do lodówki w celu schłodzenia.
Po kilku godzinach pokroić na cienkie talarki, ułożyć na blaszce i upiec w temp 180 st ok 10-12 min
Po wystudzeniu maczać w rozpuszczonej czekoladzie i układać na pergaminie lub folii do zastygnięcia. 

1 komentarz:

  1. Mniam, pyszne musiały być :) I ślicznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...