Kuskusowe kuleczki to znakomity zamiennik ziemniaka czy ryżu ..
200 g kaszki kuskus
wrzątek
250 g sera
3 łyżki śmietany sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Kaszkę zalać wrzątkiem w miseczce, ok 1 cm ponad kaszą. Lekko wymieszać i pozostawić do nepęcznienia.
Przestudzoną kaszkę wymieszać z serem i śmietaną, doprawić do smaku.
Formować kulki wielkości brzoskwinki i panierować w bułce tartej.
Smażyć na tłuszczu przed podaniem.
Kuleczki podałam z nadziewaną papryką i surówką .
200 g kaszki kuskus
wrzątek
250 g sera
3 łyżki śmietany sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Kaszkę zalać wrzątkiem w miseczce, ok 1 cm ponad kaszą. Lekko wymieszać i pozostawić do nepęcznienia.
Przestudzoną kaszkę wymieszać z serem i śmietaną, doprawić do smaku.
Formować kulki wielkości brzoskwinki i panierować w bułce tartej.
Smażyć na tłuszczu przed podaniem.
Kuleczki podałam z nadziewaną papryką i surówką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.