Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

10 kwietnia 2014

Wątróbka drobiowa ze słodkim jabłkiem


Porcja na jedną osobę

4 wątróbki
1 cebula
1 słodkie jabłko
sól
pieprz
majeranek
mąka do panierowania
tłuszcz do smażenia

Wątróbki umyć, osuszyć na durszlaku, 2 łyżki mąki wymieszać ze szczyptą soli, szczyptą pieprzu i pół łyżeczki majeranku. Jabłko pokroić w plasterki cebulę w półtalarki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę, chwilę podsmażyć, następnie dodać jabłko podsmażyć je z obu stron ok minutę z każdej po czym zdjąć jabłka i cebulę z patelni. Podlać jeszcze raz tłuszcz, panierować wątróbkę w przyprawionej mące i ułożyć na rozgrzanej patelni, przysmażyć ok 2 min z jednej strony, obrócić , zmniejszyć ogień i przykryć wątróbki jabłkami i cebulką. Tak przykryte na wolnym ogniu smażyć ok 4-5 min.
sprawdzić czy wątróbka juz gotowa . przed podaniem posypać natką pietruszki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...