1 główka kapusty młodej
1 puszka pomidorów całych
1 cebula
szczypta kminku
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
250 g młodych ziemniaczków małych
koperek
natka pietruszki
kawałek kiełbasy ok 200 g
2-3 łyżki tłuszczu od pieczeni drobiowej
Kapustę poszatkować, zalać wodą i zagotować, odcedzić, dodać posiekaną cebulę, lekko rozdrobnione pomidory z puszki, pokrojoną drobniutko kiełbasę i przyprawy tłuszcz (ja dałam trochę z pieczeni) ale można przysmażyć kiełbasę i to wystarczy. Uzupełnić wodą. Gotować ok pół godziny. W tym czasie obrać ziemniaczki i ugotować osobno. Odcedzić. Przed podaniem na talerz kłaść 2-3 ziemniaczki przekrojone i zalać kapuśniakiem. Posypać natką pietruszki i koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.