Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 czerwca 2014

Pesto z rzeżuchy



garść rzeżuchy ogrodowej (duża garść)
4 łyżki ziaren słonecznika
1 szkl oliwy
sól
pieprz
40 g tartego parmezanu

Rzeżuchę opłukać, odwirować w suszarce do warzyw, lub osączyć dokładnie na ściereczce.
Porwać na mniejsze kawałki, odciąć grubsze łodyżki, włożyć do kubka blendera połowę, dodać oliwę , i słonecznik, zmiksować , następnie partiami dodać resztę rzeżuchy, parmezan, doprawić solą, ok 1 łyżeczkę i pieprzem.
Pesto można przełożyć do małych pojemniczków i zamrozić.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...