2 białe rzodkwie
sól
pieprz cytrynowy
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżeczka oliwy
sałata
rukola
rzodkiewka
szczypiorek
Rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić octem, dodać soli i cukru do smaku, doprawić pieprzem cytrynowym i skropić oliwą, wymieszać. Na talerzu ułożyć porwaną sałatę, na niej surówkę, potem rybki Graal osączone z oleju. Posypać szczypiorkiem, udekorować rzodkiewką i listkiem rukoli czy pietruszki.
Dostałam do testowania rybki w puszkach.
Lubimy , więc nawet się nie zastanawiałam. Po otworzeniu czwartej postanowiłam przygotować pyszne i zdrowe śniadanko, układając je na surówce z białej rzodkwi . Rybki są dobre, można z nich przygotować pyszne pasty na śniadania czy kolacje a nawet przystawki.
http://www.graal.pl/?page_id=63
Oj pyszne sa te rybki :)
OdpowiedzUsuń