1 polędwiczka słodka
sól
pieprz
1 łyżka oliwy
garść świeżych leśnych borówek
1 łyżeczka cukru
ziemniaki ok 400 g
pół batata ok 200 g
sól
pieprz
pieprz ziołowy
musztarda
200 g śmietany 22%
1/4 szl mleka
Polędwiczkę pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem i skropić oliwą.
Ziemniaki i bataty ugotować osobno. Do ugotowanych batatów dodać łyżkę śmietany, doprawić solą i pieprzem i dokładnie utłuc na puree .
Ugotowane ziemniaki doprawić 1 łyżką musztardy, dodać resztę śmietany , sól , pieprz , mleko i również utłuc na puree .
Patelnię rozgrzać, przełożyć polędwiczkę razem z oliwą którą była polana, podsmażyć chwilę, dodać borówki i cukier, smażyć jeszcze kilka minut aż borówki zaczną się karmelizować.
Podawać dwa rodzaje puree , polędwiczkę i dowolną sałatkę .
Opublikowany w
sól
pieprz
1 łyżka oliwy
garść świeżych leśnych borówek
1 łyżeczka cukru
ziemniaki ok 400 g
pół batata ok 200 g
sól
pieprz
pieprz ziołowy
musztarda
200 g śmietany 22%
1/4 szl mleka
Polędwiczkę pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem i skropić oliwą.
Ziemniaki i bataty ugotować osobno. Do ugotowanych batatów dodać łyżkę śmietany, doprawić solą i pieprzem i dokładnie utłuc na puree .
Ugotowane ziemniaki doprawić 1 łyżką musztardy, dodać resztę śmietany , sól , pieprz , mleko i również utłuc na puree .
Patelnię rozgrzać, przełożyć polędwiczkę razem z oliwą którą była polana, podsmażyć chwilę, dodać borówki i cukier, smażyć jeszcze kilka minut aż borówki zaczną się karmelizować.
Podawać dwa rodzaje puree , polędwiczkę i dowolną sałatkę .
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.