Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2014

Tarta z serami góralskimi i szynką podana z konfiturą z borówek



ciasto;
1,5 szkl mąki
0,5 kostki margaryny
sól
pieprz
szczypta chili
2 jajka

nadzienie
100 g bryndzy
150-200 g różnych oscypków mieszanych
30 g sera żółtego
szynka (duże plastry)
szczypta oregano

Ciasto zagnieść, wylepić natłuszczoną formę, nakłuć widelcem i podpiec w temp ok 19 st przez ok 15 min.
Sery zetrzeć na tarce i wymieszać.
Na podpieczonym spodzie ułożyć szynkę, rozsypać równomiernie sery , wyrównać i posypać szczyptą oregano i zapiec przez ok 20 min.
Tartę podawać z konfiturą z borówek.

Jest przepyszna.






5 komentarzy:

  1. Jezu jak to genialnie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. chyba podpowiedziałaś mi co zrobię niebawem na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetnie wygląda. Podoba mi się przepis bo zazwyczaj przy tartach z dużą ilościach warzyw czy owoców ciasto na spodzie mi się nie dopieka ;/ a z tą tartą chyba nie ma takich problemów?? czy można konfiturę z borówek zastąpić konfiturą z truskawek? Mam domowej roboty i jest bardzo smaczna, a nie chce kupować ze sklepu ;/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Truskawka raczej nie .. moze byc za słodka i nie ten smak , tu są sery wędzone i szynka .. zależy co kto lubi , ale mnie jakos nie odpowiada

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...