0,5 szkl kaszy jaglanej
1 szkl wody
2 jajka
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
sól
pieprz czarny Kamis
300 g mięsa drobno mielonego
200 g cukinii
100 g sera żółtego
1 jajko sól
1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego
szczypta czosnku niedźwiedziego
szczypta lubczyku
szczypta oregano
szczypta majeranku
ser żółty do posypania
Kaszę ugotować na 1 szkl wody, odstawić pod przykryciem na ok godzinę.
Wystudzoną kaszę przełożyć do miski, dodać jajka, śmietanę, sól i pieprz , dobrze zmiksować przy pomocy blendera.Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Ciasto wyłożyć do formy na tartę i upiec w temp 180 st przez 15 min.
Mięso włożyć do miski, cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser na tarce o trochę mniejszych. Dodać przyprawy i zioła , wymieszać . Wyłożyć na upieczony spód, wyrównać, posypać niewielką ilością żółtego sera i upiec w temp 180 przez ok 25 min.
Podawać tartę posypaną drobno siekanymi świeżymi ziołami. Bazylia, oregano, natka pietruszki.
1 szkl wody
2 jajka
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
sól
pieprz czarny Kamis
300 g mięsa drobno mielonego
200 g cukinii
100 g sera żółtego
1 jajko sól
1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego
szczypta czosnku niedźwiedziego
szczypta lubczyku
szczypta oregano
szczypta majeranku
ser żółty do posypania
Kaszę ugotować na 1 szkl wody, odstawić pod przykryciem na ok godzinę.
Wystudzoną kaszę przełożyć do miski, dodać jajka, śmietanę, sól i pieprz , dobrze zmiksować przy pomocy blendera.Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Ciasto wyłożyć do formy na tartę i upiec w temp 180 st przez 15 min.
Mięso włożyć do miski, cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser na tarce o trochę mniejszych. Dodać przyprawy i zioła , wymieszać . Wyłożyć na upieczony spód, wyrównać, posypać niewielką ilością żółtego sera i upiec w temp 180 przez ok 25 min.
Podawać tartę posypaną drobno siekanymi świeżymi ziołami. Bazylia, oregano, natka pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.