Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 sierpnia 2014

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i mięsem w sosie warzywnym

4 nieduże papryki
0,5 szkl kaszy jaglanej
250 g mięsa drobno mielonego
sól
pieprz
pieprz kolorowy Kamis
1 jajko
szczypta czosnku niedźwiedziego
4 pomidory
3-4 szkl rosołu
kawałek pora ok 10 cm
2 łyżki śmietany


Kaszę ugotować w jednej szkl wody z dodatkiem soli i łyżeczki tłuszczu. Odstawić pod przykryciem.
Kiedy kasza przestygnie dodać mięso, jajko przyprawić do smaku.
Papryki przygotować do nadzienia, wyciąć gniazda nasienne i nadziać do pełna . Przykryć odciętym korzonkiem.
Ustawić w niewielkim garnku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i przekroić na kawałki, następnie włożyć pomiędzy papryki, posypać pokrojonym porem, podlać rosołem i łyżką oliwy, dodać pół łyżeczki kolorowego pieprzu. Dusić na wolnym ogniu ok 40 min.
Papryki wyjąć na talerz a warzywa dobrze zmiksować przy pomocy blendera. Dodać śmietanę i zagotować.
Paprykę podawać z sosem obficie polanym.






2 komentarze:

  1. wszamałabym taką papryczkę :) albo nie, dwie papryczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie, muszę wypróbować! :)

    Zapraszam również do siebie: http://shawsy.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...