Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

25 września 2014

Dynia na ostro

500 - 600 g dyni (oczyszczonej)
pół papryki czerwonej
pół cebuli
szczypta chili
papryka czerwona słodka
bazylia
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
oregano
olej do smażenia

Dynię pokroić w kostkę równej wielkości, paprykę i cebulę w drobną kosteczkę.
W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę, następnie po chwili dynię i paprykę.
Dodać przyprawy i sól do smaku, smażyć ok 20 min i mieszać od czasu do czasu.
Podawać do mięsa zamiast ziemniaków.



................................................................................................................................................................





2 komentarze:

  1. dynia jest pycha! tak na ostro często nie jadam, ale to świetne urozmaicenie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiej wersji dyni nie jadłam, muszę spróbować bo wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...