500 - 600 g dyni (oczyszczonej)
pół papryki czerwonej
pół cebuli
szczypta chili
papryka czerwona słodka
bazylia
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
oregano
olej do smażenia
Dynię pokroić w kostkę równej wielkości, paprykę i cebulę w drobną kosteczkę.
W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę, następnie po chwili dynię i paprykę.
Dodać przyprawy i sól do smaku, smażyć ok 20 min i mieszać od czasu do czasu.
Podawać do mięsa zamiast ziemniaków.
pół papryki czerwonej
pół cebuli
szczypta chili
papryka czerwona słodka
bazylia
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
oregano
olej do smażenia
Dynię pokroić w kostkę równej wielkości, paprykę i cebulę w drobną kosteczkę.
W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę, następnie po chwili dynię i paprykę.
Dodać przyprawy i sól do smaku, smażyć ok 20 min i mieszać od czasu do czasu.
Podawać do mięsa zamiast ziemniaków.
................................................................................................................................................................
dynia jest pycha! tak na ostro często nie jadam, ale to świetne urozmaicenie! :)
OdpowiedzUsuńTakiej wersji dyni nie jadłam, muszę spróbować bo wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńWidziałaś trwającą na zBLOGowanych akcję z dyniowymi przepisami? Nie zapomnij dodać swojego przepisu. :)
OdpowiedzUsuńhttps://zblogowani.pl/akcja/dyniowe-przepisy