300 g ugotowanego makaronu
1 udko z kurczaka
1 cebula
2 ząbki czosnku
pół czerwonej papryki
garść fasolki chińskiej lub szparagowej
sól
pieprz
szczypta trawy cytrynowej
oregano
majeranek
tłuszcz do smażenia
pół kulki mozzarelli
świeże zioła
Do wooka wlać 2 łyżki oleju, dodać cebulę posiekaną w kostkę, czosnek , pokrojoną drobno paprykę i mięso oddzielone od kości i pokrojone w kostkę. Dodać również pokrojone na mniejsze kawałeczki fasolki. Przyprawić do smaku i smażyć aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać ugotowany makaron, podgrzać potrawę mieszając , na koniec ułożyć plasterki mozzarelli i całość przykryć pokrywką. Na ogniu trzymać aż mozzarella zacznie się rozpuszczać.
Całe danie zsunąć ostrożnie na półmisek lub duży talerz i posypać świeżymi ziołami.
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.