Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

3 września 2014

Purchawki w śmietanie z makaronem


300 g purchawek młodych
150 g śmietany 18 %
sól
pieprz
1 łyżka masła
pół cebuli
500 g makaronu ugotowanego domowego

Purchawki umyć i pokroić na cienkie plasterki. Na patelni przyrumienić cebulę na maśle, dodać grzyby i przyprawy do smaku, mieszać i smażyć aż będą ładnie przyrumienione.
Dodać śmietanę, gotować kilka minut po czym dodać makaron i dobrze zagrzać potrawę.
Posypać natką pietruszki.

2 komentarze:

  1. Przecież purchawki są trujące...

    OdpowiedzUsuń
  2. A skąd takie wieści?

    Purchawki nie są trujące.. to gatunek grzybów należący do rodziny pieczarkowatych i tak też smakują.
    http://www.grzybland.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=694&Itemid=102

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...