ciasto
1,5 szkl mąki
0,5 szkl cukru
0,5 kostki margaryny
2 żółtka
szczypta proszku do pieczenia
nadzienie
serek włoski (capri) 200 - 220 g
0,5 szkl mleka
1/3 szkl cukru
2 żółtka
3 figi
Mąkę rozetrzeć z margaryną i cukrem, dodać żółtka i zagnieść dość twarde ciasto, wylepić nim formę do tarty. Podpiec ok 13 min w temp 180 st
Serek z miksować z cukrem, mlekiem i żółtkami.
Masę serową wylać na podpieczone ciasto i ułożyć plasterki fig. Piec ok 20 min w temp 180 st
Posypać brązowym cukrem dla ładniejszego efektu.
Opublikowany w Kalendarzu
1,5 szkl mąki
0,5 szkl cukru
0,5 kostki margaryny
2 żółtka
szczypta proszku do pieczenia
nadzienie
serek włoski (capri) 200 - 220 g
0,5 szkl mleka
1/3 szkl cukru
2 żółtka
3 figi
Mąkę rozetrzeć z margaryną i cukrem, dodać żółtka i zagnieść dość twarde ciasto, wylepić nim formę do tarty. Podpiec ok 13 min w temp 180 st
Serek z miksować z cukrem, mlekiem i żółtkami.
Masę serową wylać na podpieczone ciasto i ułożyć plasterki fig. Piec ok 20 min w temp 180 st
Posypać brązowym cukrem dla ładniejszego efektu.
Podoba mi się Twoja propozycja!! Uwielbiam figi!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuń