Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 września 2014

Tarta z figami i włoskim serkiem

ciasto
1,5 szkl mąki
0,5 szkl cukru
0,5 kostki margaryny
2 żółtka
szczypta proszku do pieczenia

nadzienie
serek włoski (capri) 200 - 220 g
0,5 szkl mleka
1/3 szkl cukru
2 żółtka
3 figi

Mąkę rozetrzeć z margaryną i cukrem, dodać żółtka i zagnieść dość twarde ciasto, wylepić nim formę do tarty. Podpiec ok 13 min w temp 180 st
Serek z miksować z cukrem, mlekiem i żółtkami.
Masę serową wylać na podpieczone ciasto i ułożyć plasterki fig. Piec ok 20 min w temp 180 st
Posypać brązowym cukrem dla ładniejszego efektu.



Opublikowany w Kalendarzu







2 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...