naleśniki
1 jajko
1 szkl mleka
1 szkl wody
3 łyżki oleju
sól
2 łyżeczki cukru
mąka
sos
600 g mięsa (łopatka)
2 cebule
3 papryki pomidorowe
3 pomidory
1 puszka czerwonej fasoli
sól
pieprz
3 ząbki czosnku
przyprawa Burito SKWORCU
szczypta bazylii
szczypta oregano
tłuszcz do smażenia
salsa
2 papryki pomidorowe
2 pomidory
1 mała cebulka czerwona
1 ząbek czosnku
listki oregano
natka pietruszki
oliwa
sól
cukier
ocet winny
naleśniki:
Jajka wybić do miski, rozmieszać przy pomocy rózgi, dodać wodę, mleko, olej, sól i cukier.
Następnie dodawać mąkę tyle by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietany.
Gdyby potrzebne były naleśniki grubsze należy dodać więcej mąki.
Usmażyć naleśniki na dużej patelni.
sos:
Mięso pokroić w drobną kostkę, paprykę, cebulę i pomidory również drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki tłuszczu, włożyć mięso i podsmażyć ok 10 min. Następnie dodać cebulę, paprykę pomidory i drobno posiekany czosnek. oraz przyprawy i dusić aż powstanie gęsty sos i mięso będzie miękkie. Nie podlewać niczym. Na koniec dodać fasolę z puszki i jeszcze chwilę pogotować. Sos wystudzić.
Naleśniki nadziewać sporą łyżką sosu i składać w kopertę by nic nie wypływało.
Opiekać w rozgrzanym grillu elektrycznym , lub na patelni grillowej, ewent zwykłej.
Przygotować salsę:
Pomidory, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę , dodać drobno posiekany czosnek , świeże oregano, i natkę pietruszki, doprawić solą, cukrem i pieprzem, skropić octem winnym i dodać łyżkę oliwy. Wymieszać.
Opublikowany w
1 jajko
1 szkl mleka
1 szkl wody
3 łyżki oleju
sól
2 łyżeczki cukru
mąka
sos
600 g mięsa (łopatka)
2 cebule
3 papryki pomidorowe
3 pomidory
1 puszka czerwonej fasoli
sól
pieprz
3 ząbki czosnku
przyprawa Burito SKWORCU
szczypta bazylii
szczypta oregano
tłuszcz do smażenia
salsa
2 papryki pomidorowe
2 pomidory
1 mała cebulka czerwona
1 ząbek czosnku
listki oregano
natka pietruszki
oliwa
sól
cukier
ocet winny
naleśniki:
Jajka wybić do miski, rozmieszać przy pomocy rózgi, dodać wodę, mleko, olej, sól i cukier.
Następnie dodawać mąkę tyle by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietany.
Gdyby potrzebne były naleśniki grubsze należy dodać więcej mąki.
Usmażyć naleśniki na dużej patelni.
sos:
Mięso pokroić w drobną kostkę, paprykę, cebulę i pomidory również drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki tłuszczu, włożyć mięso i podsmażyć ok 10 min. Następnie dodać cebulę, paprykę pomidory i drobno posiekany czosnek. oraz przyprawy i dusić aż powstanie gęsty sos i mięso będzie miękkie. Nie podlewać niczym. Na koniec dodać fasolę z puszki i jeszcze chwilę pogotować. Sos wystudzić.
Naleśniki nadziewać sporą łyżką sosu i składać w kopertę by nic nie wypływało.
Opiekać w rozgrzanym grillu elektrycznym , lub na patelni grillowej, ewent zwykłej.
Przygotować salsę:
Pomidory, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę , dodać drobno posiekany czosnek , świeże oregano, i natkę pietruszki, doprawić solą, cukrem i pieprzem, skropić octem winnym i dodać łyżkę oliwy. Wymieszać.
Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam.
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.