ciasto
450 g mąki
300 ml wrzątku
1 łyżeczka soli
1 łyżka oleju
nadzienie
grzyby leśne (opieńki) ok 600-700 g
1 cebula
sól
pieprz
2 łyżki oleju
bazylia
oregano
150 g sera żółtego
2 łyżki bułki tartej
1 jajko
Do mąki dodać sól i olej , zalać wrzątkiem , wymieszać a następnie zagnieść ciasto pierogowe. Odstawić pod ściereczką.
Na patelni przyrumienić cebulę drobno pokrojoną, dodać oczyszczone i posiekane grzybki, dusić z przyprawami aż odparują . Wystudzić, dodać bułkę tartą i starty na tarce ser żółty oraz jajko. Wymieszać i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. podawać z przyumienioną cebulką i skwarkami.
450 g mąki
300 ml wrzątku
1 łyżeczka soli
1 łyżka oleju
nadzienie
grzyby leśne (opieńki) ok 600-700 g
1 cebula
sól
pieprz
2 łyżki oleju
bazylia
oregano
150 g sera żółtego
2 łyżki bułki tartej
1 jajko
Do mąki dodać sól i olej , zalać wrzątkiem , wymieszać a następnie zagnieść ciasto pierogowe. Odstawić pod ściereczką.
Na patelni przyrumienić cebulę drobno pokrojoną, dodać oczyszczone i posiekane grzybki, dusić z przyprawami aż odparują . Wystudzić, dodać bułkę tartą i starty na tarce ser żółty oraz jajko. Wymieszać i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. podawać z przyumienioną cebulką i skwarkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.