Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 listopada 2014

Dynia piżmowa faszerowana pieczonym kurczakiem i żurawiną



1 dynia piżmowa
200 g pieczonego kurczaka ( u mnie resztki z obiadu)
garść żurawiny
pieprz ziołowy staropolski
oregano
sól
pieprz czarny
ser typu parmezan lub inny twardy

Dynię przekroić na dwie połówki, wydrążyć gniazdo nasienne. Łyżeczką do kulek wydrążyć dynię to uzyskania dwóch łódek. Rozdrobnionego kurczaka wymieszać z żurawiną i przyprawami. Ułożyć ciasno w dyniach, na wierzchu położyć część kulek wyciętych z dyni. Posypać serem, oregano i pieprzem. Zapiekać przez ok 40 min.
Podać z kaszą kuskus, ewent. z ryżem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...