Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 stycznia 2015

Brukselka w sosie chrzanowym z ziołami


500 g brukselki
200 ml jogurtu naturalnego lub śmietany
1 żółtko
1 łyżka chrzanu
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
szczypta lubczyku
szczypta oregano
natka pietruszki
szczypiorek

Brukselkę przepłukać,oczyścić, zalać wodą i ugotować do miękkości.
Odcedzić. W rondelku rozmieszać jogurt z chrzanem i żółtkiem , dodać przyprawy, podgrzewać aż sos zgęstnieje, dodać brukselkę i wymieszać.
posypać natką pietruszki i szczypiorkiem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...