400 g grzybów mrożonych (prawdziwki, podgrzybki)
1 duża czerwona papryka
pół papryczki chili
1 cebula
sól
pieprz
pieprz ziołowy
bazylia
oregano
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia
100 g sera feta
3-4 płaty ciasta filo
1 łyżka masła
sezam do posypania
Grzyby ugotować, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni przysmażyć cebulę, dodać grzyby i paprykę oraz drobniutko posiekaną papryczkę chili.
przyprawić do smaku ziołami. Smażyć do odparowania płynów.
Wystudzić i wymieszać z pokruszonym serem feta i natką pietruszki.
Ciasto filo posmarować roztopionym masłem, nałożyć na jednym boku pas nadzienia i zwinąć w rulony. Ułożyć w blaszce, naciąć na kawałki i posmarować masłem wierzch. Posypać odrobiną sezamu. Piec ok 15 min w temp 180 st.
Podawać z rosołem, barszczykiem lub na zimno jako przystawki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.