Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

1 stycznia 2015

Krewetki w białym winie z pomidorem




200- 300 g krewetek tygrysich obgotowanych
1 pomidor
pół cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
60 ml białego wina
sól
pieprz pomarańczowy
natka pietruszki


Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na maśle, dodać wino, ułożyć krewetki i dodać pokrojony w kostkę pomidor. Krewetki obrócić . Smażenie nie powinno trwać długo , zaledwie kilka minut.
Pod koniec posypać natką pietruszki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...