Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lutego 2015

Kiełbaski białe w warzywach i kasza gryczana


5-6 białych cienkich kiełbasek
1 czerwona papryka
1 cebula
1 por
sól
pieprz
papryka

1 szkl kaszy gryczanej
2 szkl wody
suszona papryka
suszone ogórki
sól
pieprz
1 łyżka smalcu ze skwarkami

Kaszę wsypać do wody, dodać przyprawy i tłuszcz , gotować aż wchłonie całą wodę. Przykryć i pozostawić na ok pół godziny.
Kiełbaski przekroić wzdłuż na pół , zwinąć w ślimaczki i spiąć szpikulcem lub wykałaczką.
na patelnie rozgrzać tłuszcz, włożyć pokrojoną cebulę i po chwili dodać paprykę pokrojoną w kostkę i pora również rozdrobnionego. Podsmażyć na drugiej patelni kiełbaski.
Warzywa poddusić ok 10 min, podlać odrobiną rosołu. Na warzywach ułożyć kiełbaski i smażyć aż odparuje nadmiar płynu.
Podawać porcje kaszy razem z kiełbaskami i warzywami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...